התאמת המיומנויות הדיגיטליות במערכת החינוך, האקדמיה ובכוח העבודה לשוק התעסוקה
המגמות בשוק התעסוקה המודרני מחייבות פיתוח יכולות חדשניות בקרב כוח העבודה.
בשל השימוש הנרחב שכבר נעשה כיום בטכנולוגיות מידע ותקשורת בעולם העסקים, עובד ללא מיומנויות מתאימות יתקשה להתבסס ולהתקדם בשוק העבודה. בנוסף, עובדים בעלי יכולות דיגיטליות נהנים מגמישות תעסוקתית רחבה, עמידות רבה יחסית בפני זעזועים בשוק העבודה ופריון גבוה יותר.
המיזם הלאומי שם דגש על פיתוח האוריינות הדיגיטלית המתאימה לשוק התעסוקה. בתוך כך, יש לשפר באופן גורף את יכולות השימוש ביישומי מחשב כגון יישומי Office (תוכנות תמלול, עריכת מצגות, גיליונות אלקטרוניים וכו') בקרב כלל העובדים במשק, ולפתח את יכולותיהם להתנהל בסביבת עבודה מתוקשבת: לחפש מידע ברשת, לבצע תקשורת באופן מקוון (דואר אלקטרוני, בשונה מיומן ידני) ולהשתמש באפליקציות מובייל. לצד זאת, תקודם הקניית יכולות עבודה עם מערכות מידע ושימוש ביישומי מחשב מתקדמים נוספים.
בהתחשב בכך כי מערכת החינוך היא האחראית על הכשרת כוח העבודה העתידי של המשק הישראלי, יש לקדם גם שילוב תכנים מתאימים בתכנית הלימוד בבתי-הספר. מערכי השיעור יכללו היכרות עם יישומי מחשב, גלישה חכמה באינטרנט ותכניות ייעודיות ללימוד תכנות. כך, תלמידי ישראל ירכשו הכשרה מתאימה להסתגלות בשוק התעסוקה המודרני והדבר יסייע להם לצאת לשוק "מוכנים" באופן מיטבי.
|