הרחבת אפשרויות התעסוקה בעידן הדיגיטלי על ידי הסרת חסמי מרחק
טכנולוגיות המידע והתקשורת המודרניות מאפשרות לנו להיות מחוברים מכל מקום ובכל זמן. עובדה זו מגלמת בתוכה פוטנציאל לייצר הזדמנויות חדשות בשוק התעסוקה, באופן שיכול להגדיל את התוצר, לשפר את הפריון ובתוך כך לדחוף את הצמיחה במשק.
|
מודל העבודה מרחוק (Teleworking) מאפשר לאוכלוסיות שבאופן טבעי אינן היו יכולות להשתלב בארגונים מסוימים, למצוא תעסוקה ולבצע את עבודתם בזמנים הנוחים להם באמצעות עבודה מהבית (למשל, בהתייחס למועסקים מהאוכלוסייה החרדית שמטעמי צניעות היו נמנעים מלהצטרף לחברות מסוימות, או לאימהות חד-הוריות אשר נדרשות לצאת ממקום העבודה בשעות מוקדמות יחסית על מנת לטפל בילדיהן). כתוצאה מכך, מודל ה-Teleworking מאפשר יצירת מודלי העסקה חדשניים באופן שמייצר הזדמנויות תעסוקה חדשות בכוח העבודה.
לצד זאת, לשילוב הסדרי עבודה מרחוק ישנם יתרונות כלכליים נרחבים גם ברמה המשקית – הפחתת מספר האנשים הנדרשים לנסוע לעבודה צפויה להקטין את עומסי התנועה, לצמצם את זיהום האוויר ולהקטין את הצורך בבניית כבישים חדשים. הדבר יכול לסייע בהגברת היעילות המשקית ומכאן לקדם את הצמיחה במשק.
בהתבסס על הפוטנציאל הטמון בשימוש בכלים דיגיטליים, יבחנו במסגרת המיזם הלאומי פתרונות אפשריים להרחבת מעגל התעסוקה בישראל ולצמצום חסמי המרחק המונעים מימוש הזדמנויות תעסוקה. בפרט, תיבחנה אפשרויות לקידום השימוש במודלי Teleworking בקרב המגזר הפרטי והציבורי באמצעות יצירת סטנדרטיזציה להסדרי עבודה מרחוק במשק; מתן כלים ותמריצים לארגונים לשלב מודלי Teleworking בתרבות העבודה שלהם; וסיוע בפיתוח מאגרי משרות לעבודה מרחוק, שיהוו פלטפורמה לאוכלוסיות היכולות להפיק מכך את התועלת[53]. כתוצאה מכך, יתאפשר שילוב מוגבר בכוח העבודה של אוכלוסיות אשר אינן מממשות כיום את הפוטנציאל התעסוקתי שלהן.