פיתוח תעשיות מבוססות דיגיטל
מדינת ישראל ידועה כ- "Start-up Nation" המקדמת חדשנות, יזמות וטרנדים טכנולוגיים. בשנים האחרונות חלה האטה בצמיחת תעשיית החדשנות בישראל, בעוד שמדינות אחרות חוו צמיחה משמעותית בתחום.
על כן, על מנת לשמור על מובילות ישראל, במסגרת המיזם הלאומי יקודמו מהלכים בתחומים המהווים נקודת מפגש בין המגזר הציבורי, השוק המקומי והתעשייה עתירת הידע על מנת לפתחל תעשיות מבוססות דיגיטל אשר יהוו מנוע צמיחה לכלכלה הישראלית, ולשיפור במגוון תחומי החיים.
|
בשנים האחרונות הובילה הממשלה מהלך בין-מגזרי נרחב ליצירת Eco-system תומך בתעשיית הסייבר, אשר כלל שורה של צעדים לביסוסה של ישראל כ"מעצמת סייבר", לרבות השקעה בחינוך, הקמת מרכזי מחקר באוניברסיטאות, שימוש בניסיון שרוכשים בוגרי יחידות המודיעין והטכנולוגיה של צה"ל להצמחת התעשיה ועוד.
בדומה, קיים פוטנציאל רב ביצירת מנועי צמיחה לאומיים חדשים המבוססים על תעשיות דיגיטליות נוספות. לדוגמה, פיתוח תעשיית טכנולוגיות פיננסים (Fintech) בישראל. תעשייה זו, המפתחת פתרונות דיגיטליים מתקדמים לתחום השירותים הפיננסיים, פורחת בעולם בשנים האחרונות[51]. ניתן למנף את המעורבות הרגולטורית בתחום זה וקיומו של שוק מקומי פעיל והיתרונות הייחודיים של תעשיית ה-ICT המקומית, בדגש על המומחיות הקיימת בה בנושאים רלוונטיים לתעשיית ה-Fintech כמו סייבר ו-Big Data, ואת התרבות היזמית והחדשנית המאפיינת את ישראל, להפיכת המדינה למובילה עולמית בתחום, ליצירת הזדמנויות תעסוקה חדשות ולהאצת הצמיחה במשק.
אם כן, במסגרת המיזם הלאומי ובשיתוף הממשלה, המגזר הפרטי, האקדמיה, הרשויות מקומיות ושוק התעסוקה יקודמו מהלכים בתחומים הדורשים תיאום בין-מגזרי לפיתוח מנועי צמיחה לאומיים חדשים, דרך הקמת סביבה ((Eco-system תומכת בתעשיות דיגיטל נוספות, כגון בריאות, פיננסים, ערים חכמות ו-IOT. מהלכים אלו יכללו בין היתר, הקמת תשתיות לאומיות, תשתית רגולטורית מאפשרת ועוד – במטרה למצב את ישראל כ"אתר ניסויים" (Beta Site) ברמה עולמית לטכנולוגיות חדשניות וכמובילה עולמית בתחומים נוספים של תעשיית ה-ICT. כתוצאה מכך צפויות להיווצר משרות בעלות ערך מוסף גבוה והצמיחה הכלכלית במשק תואץ.